Terenski radnici su pored ulice kod Windena u zapadnoj Njemačkoj, u nedjelju, 3. lipnja, pronašli motor i pored njega dvojicu mladića. Riječ je o dvojici maloljetnih Hrvata, 16-godišnjem Leonu Lešnjakoviću i 17-godišnjem Marku Bojanoviću, prenosi Oslobođenje.

Kako pišu njemački mediji, jedan od njih je vjerovatno bio dugo mrtav, dok je drugi bio teško ozlijeđen i nije reagirao. Pretpostavlja se kako je do prometne nesreće došlo u ranim jutarnjim satima, a da nije ranije otkrivena zbog visoke trave pored ulice.

Okolnosti pod kojima se ova nesreća dogodila još uvijek nisu jasni, a za sada nema naznaka da su u ovoj prometnoj nesreći sudjelovale druge osobe. Nije jasno ni to tko je od ove dvojice mladića upravljao motorom.

S druge strane, poznato je da ni jedan ni drugi nisu nosili kacige niti zaštitnu odjeću, kao i to da su premladi da bi posjedovali dozvolu za upravljanje motorom zapremine 500 kubičnih centimetara, priopćila je policija.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden je objavila da su Leon i Marko bili njihovi članovi te da je Leon Lešnjaković, koji je rođen 2006. u Osijeku, poginuo na licu mjesta.

Njegov prijatelj Marko Bojanović, rođen 2005. godine u Bugojnu, borio se nekoliko dana za život, ali je bitku izgubio 9. lipnja u gradskoj bolnici Karlsruhe.