Roditelji su dugo čekali i kasno u ponedjeljak navečer dočekali plan liječenja iz dječje bolnice u Philadelphiji.

Ispostavljen im je račun od 3 milijuna dolara, koji s popustom iznosi 2 milijuna 300 tisuća dolara, prenosi HRT.

Za taj novac nude im se dvije kemoterapije uz transplantaciju. Mila je jutros oko 6.30 krenula iz Rijeke za Zagreb, gdje je stigla oko 8 sati. Oko 9 će poletjeti za Frankfurt pa za SAD.

Dvogodišnja Mila Rončević, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, sa svojim roditeljima u utorak treba otputovati u SAD-e, objavili su u ponedjeljak navečer mediji, a prema najnovijim podacima na internetskoj stranici Lifeformila, za njeno liječenje je prikupljeno više od 34 milijuna kuna.

Milin otac Marin Rončević u kratkom telefonskom razgovoru za Hrvatsku radio-televiziju rekao je da su se oni spremili i da je plan da u utorak ujutro otputuju za Sjedinjene Američke Države.

Prema navodima Nove TV, liječnici u Philadelphiji primit će malu Milu i napravit će se pretrage, no za sada se ne zna hoće li ostati tamo na daljnjem liječenju i hoće li je liječnici uvrstiti u eksperimentalno liječenje.

"To je jedina bolnica koja primjenjuje takvo liječenje. Nešto slično radi se i u švicarskoj klinici, a upravo je ta klinika B varijanta za Milu i njezine roditelje. Liječnici u Philadelphiji, napravit će Mili sve moguće pretrage, izvadit će joj krv i koštanu srž, kako bi se uspio pronaći lijek, jer tamo nemaju standardne lijekove. Mila je imala svu moguću njegu i u KBC Rijeka“, objavila je Nova TV.

Prema najnovijim podacima na internetskoj stranici Lifeformila, proteklih dana donacijama je prikupljeno više od 34 milijuna kuna u raznim valutama, uplaćenim na žiro-račun obitelji te na račun Zaklade Nora Šitum.

Milini roditelji Marin i Sanja Rončević ranije su u Zagrebu održali konferenciju za novinare na kojoj su se zahvalili svima na donacijama i humanitarnih akcijama organiziranim protekih dana za spas njihove kćeri.

Budući da je prikupljeno više nego što je potrebno za liječenje, otac Marin Rončević također je, uz zahvalu, zamolio da se više ne uplaćuje.

"Ljudi hvala, nemojte više uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam što dalje. Zamolit ćemo predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju", napisao je na svom facebook profilu.