JP Ceste Federacije BiH i u tekućoj 2023. godini ulažu značajna sredstva na području općine Prozor-Rama u pogledu modernizacije i podizanja kvalitete magistralnih puteva. 

Na Magistralnoj cesti na dionici prema Makljenu izvode se radovi na sanaciji škarpi, zasjeka i postavlja zaštitna mreža.  O kakvim radovima se radi, najbolju ocjenu će dati putari, koji su svakodnevno bili prinuđeni uklanjati odrone kamenja na navedenoj dionici, koje je svakodnevno ugrožavalo sudionike u prometu. Radi se o prvoj fazi, nastavak radova slijedi prema serpentini (velikoj krivini). Vrijednost radova je 298.700,00 KM.

Pored toga, slijedi rekonstrukcija raskrižja za naselje Duge. U tijeku je postupak uvođenja izvođača u radove. Izvođač radova je HP INVESTING d.o.o. Mostar, dok je vrijednost radova 548.857,48 KM.  Na ovaj način, riješiti će se jedna od crnih točki na magistralnom putu, te dobiti vrlo kvalitetno raskrižje, za što sigurniji promet.



Isto, tako započinje  postupak izgradnje pješačke staze u dužini od 500 metra, na dionici od naselja Rat, prema skretanju za naselje Ustirama. Vrijednost radova je 200.000,00 KM. Izgradnjom staze omogućiti će se nesmetano kretanje pješaka, pogotovo školaraca koji pohađaju školu na Ustirami.

Za očekivati je i daljnja ulaganja na području naše općine, a posebno  što su osobe  s područja naše općine zastupljene  u strukturama upravljanja JP Ceste Federacije BiH.