Uvijek je nevjerojatno tužno čuti da netko umire u mladoj dobi, a priča o Karli Perez je posebno tužna. 22-godišnjakinja je bila trudna 22 tjedana kada je dovedena u bolnicu i i kada su njezin mozak proglasili mrtvim, piše Moja.ba.

Unatoč tuzi zbog izgubljenog mladog života, njezini roditelji su sretni jer su je liječnici Karlu održavali na životu, do rođenja njihovog unuka. Ovo je prvi put od 1999. godine da je jedna žena održavana na životu kako bi liječnici spasili dijete, rečeno je iz bolnice u Omahi gdje je beba rođena.

“Mi smo pokušali nešto što mnogi prije nas nisu bili u mogućnosti učiniti. Ponosna sam na medicinski tim i zaposlenike koji su se brinuli o Karli. Karlin gubitak života je težak, ali nasljeđe koje je ostavila iza sebe je izvanredno”, rečeno je iz bolnice.

Karla, koji je živila u Waterloo-u, se srušila u svom domu, 8. veljače, nakon što se žalila na teške glavobolje. Ispostavilo se da je imala krvarenje mozga, a nekoliko sati nakon što je legla u bolnicu, liječnici su njezin mozak proglasili mrtvim. Ona je također imala juvenilni artritis. Ženama se s ovakvim oboljenjem ne savjetuje trudnoća, no unatoč tome Karla je ranije rodila djevojčicu koja danas ima tri godine, piše Moja.ba.

Kad je došla u bolnicu beba je bila premala da bi je se porodilo, te su liječnici Karlu održavali na životu 54 dana, kad se njezino stanjee pogoršalo. Liječnici su Karlinog sina Angela porodili u 30 tjednu trudnoće.

Liječnici su Angela stavili u inkubator i dječak unatoč ranijem porodu nema nikakavih težih posljedica.

Karlin mozak je stao 6. travnja, a njezini su organi donirani, navodi Moja.ba.