Općinski načelnik Branko Bago, Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Miroslav Ramljak i ravnatelj Uprave za ceste ŽZH Vinko Romić obišli Osnovnu Školu Ante Brune Bušića u Rakitnu, kao i regionalnu cestu koja između ostalog povezuje ovo mjesto s Parkom prirode Blidinje, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ravnatelj OŠ Božo Šarić upoznao ih je s tijekom radova koji se provode na fasadi ove školske ustanove, a s ciljem bolje energetske učinkovitosti. U projektu sudjeluju Ministarstvo prostornog uređenja ŽZH i UNDP.

Konačno u cijelosti spojena cesta prema Blidinju

Načelnik Bago i gosti su se potom uputili prema prostoru Parka prirode Blidinje u obilazak potpuno asfaltirane regionalne ceste R419.

Podsjetimo, proteklog i ovog mjeseca asfaltiran je dio je ceste Konjsko-Mučinovac i Blidinjsko jezero-Dugopolje.

Ovim potezom, pored intenziviranja prometa prema Jablanici i Sarajevu, sigurno će se povećati broj dolazaka turista u ovaj planinski kraj, odnosno pospješiti nadolazeća zimska sezona. Tako prva veća organizirana skupina koja će putovati ovim u potpunosti asfaltiranim putem stigla je već danas u Masnu Luku gdje se održava Međunarodni simpozij povodom 20. obljetnice osnutka Parka prirode Blidinje.

Planinari kao vizionari

Potom su obišli i planinarski dom u Masnoj Luci kojeg sami izgrađuju vrijedni planinari HPD-a Pločno iz Posušja. Radovi su došli do samog krova, a ovaj velebni objekt će uskoro služiti svim zaljubljenicima u prirodu i posjetiteljima krasotica Čvrsnice i Vrana, jer interes za posjete ovim prostorma je svakim danom sve veći i veći a ova skupina entuzijasta je to na vrijeme prepoznala./HMS/