Sportski list Marca, blizak i naklonjen Realu iz Madrida, navodi kako je kraljevski klub našao idealnu alternativu za vratara u Karlu Letici iz splitskog Hajduka.

Marca piše kako je 21-godišnji vratar mlade reprezentacije Hrvatske u posljednja dva i pol mjeseca nogometni svijet impresionirao svojim učincima na golu splitskog prvoligaša.

Los Blancosi su već kontaktirali splitske Bile, a namjera je angažirati Leticu u narednom razdoblju. Zbog njegove visine (2.02) i tehničkih karakteristika smatraju ga novim Janom Oblakom.

Real vjeruje da je u Letici pronašao idealnu dopunu za Keylora Navasa i da onda njih dvojica mogu podijeliti obveze na golu madridskog tima.

To bi onda značilo da vratar iz Kostarike ostaje na Santiago Bernabeu, a mladi Hrvat će u budućnosti postati prvo ime.

Potpiše li Letica ugovor s Realom, savršeno će se taj posao uklopiti u strategiju kluba da dovode mlade, nadarene igrače, a Marca izdvaja samo neke primjere koji su rezultirali uspjehom: Mateo Kovačić, Casemiro, Marco Asensio. Sva trojica stasali su u međuvremenu u igrače one kvalitete koja se u Realu podrazumijeva.

Priča s Realovim vratarima je posebno interesantna nakon što je Zidane u zimskom prijelaznom roku odbio prelazak Kepe Arrizabalage iz Athletica Bilbao na Estadio Santiago Bernabeu.

Diskusija o tome kako će Real doći do novog pouzdanog vratara, naravno, i dalje će biti otvorena. Na jednoj strani postoji opcija dovođenja golmana kao što su David De Gea ili Thibaut Courtois, koji bi koštali 100 milijuna, ili odabrati mlađeg koji će se kroz poseban režim treninga u Realu podići na nužnu razinu kvalitete.

Nakon što su skauti Reala markirali Leticu, čini se da je interes za dvojicu spomenutih vratara opao.

Dovođenje mlađeg golmana, bez obzira kojeg, ujedno bi zadovoljilo kapetana Sergia Ramosa i Cristiana Ronalda, koji se glasno zalažu da Navas nastavi braniti u Realu, jer je vrlo popularan i cijenjen u svlačionici. Ujedno, Zidane također ističe da je zadovoljan onim što Kostarikanac pruža na terenu i želi ga imati u Realu dok god je on trener.