Posljednje informacije s mađarsko-srpske granice govore o tome da je mađarska policija oko 17:30 pustila izbjeglice da se približe na svega dvadesetak metara od granice i tada ih krenula tući pendrecima, javlja Radio-televizija Srbije . No, osim izbjeglica, stradala je i ekipa RTS-a koja je pratila događanja na granici.

Mađarski policajci bacili su na zid snimatelja Vladana Hadži Nikolića i udarali ga pendrekom po glavi i leđima te mu razbili kameru. Nakon toga pretučen je i tonski snimatelj Miki Đurašinović, kojem su također razbili opremu. Svemu je svjedočila i novinarka RTS-a Jovana Đurović kojoj je ozlijeđena ruka.

Kako su poslije ispričali pretučeni novinari, ekipa RTS-a je napadnuta u trenutku dok se nalazila u međuprostoru između policijskog kordona i grupe izbjeglica.

S obzirom da u trenutku napada na novinare nitko od izbjeglica nije napadao mađarske policajce, ostaje nejasno zašto su se Mađari odlučili na taj potez.

Snimatelj Hadži Nikolić posvjedočio je da su policajci namjerno udarali kameru i opremu želeći napraviti što veću štetu. Dok je napad trajao, novinari su vikali da su sa srpske nacionalne televizije, no policajci se nisu obazirali.

Dok su ih tukli, u blizini je stajao jedan mađarski novinar i na sav glas vikao, vrijeđao i psovao srpske kolege.

Pretučenim novinarima pomoć je ukazana u Općoj bolnici u Subotici.

Inače, mađarska policija je u više navrata bacila suzavac i pucala na izbjeglice koji su pokušali probiti ogradu i ući na teritorij Europske unije. (jutarnji.hr)