Tvrtka Pelagos Net Farma, u vlasništvu umirovljenog generala Ante Gotovine, od ove će srijede svoje proizvode imati i na policama trgovačkog lanca Metro. Već prvog dana u ribarnici splitskog Metroa kočoperila se plavoperajna tuna od nekih 40-ak kilograma.

Ista ta tuna biti će istrančirana i pojedena na degustaciji prilikom otvaranja Adriatic Gastro Showa u splitskoj Spaladium Areni.

Metro će prodavati i druge proizvode tvrtke generala Gotovine, poput slanih srdela i mariniranih inćuna, piše 24sata.hr.

- Ponosni smo što se Metro može pohvaliti suradnjom koja nas čini ekskluzivnim dobavljačem plavoperajne jadranske tune Pelagos net farme za hrvatsko HoReCa tržište. Metro surađuje s brojnim restoranima i hotelima diljem Hrvatske i zato kontinuirano unaprjeđujemo naš asortiman, kako bismo im ponudili najbolje proizvode u skladu sa svjetskim kulinarskim trendovima. Suradnja s hrvatskim dobavljačima posebno nas raduju te želimo osigurati pristup većini naših profesionalnih kupaca – kaže Armen Sefaja, voditelj kategorije svježe ribe u Metro Cash & Carry Hrvatska.

- To je plavoperajna jadranska tuna, sushi-sushimi kvalitete, što znači da se sprema za sushi i sushimi i da se u prinicipu može jesti sirova. Ali naravno i na druge načine - rekla nam je direktorica splitskog Metroa Ivana Veronica.

Gotovina se nakon izlaska iz haaškog pritvora 2012. posvetio razvoju svoje tvrtke i tunogojilišta blizu otoka Vrgade u biogradskom akvatoriju. Kupio je ribarske brodove i napravio pogon za preradu ribe.