Iz redova madridskog Reala ovoga su ponedjeljka lansirali dokumentarni film pod naslovom "En el corazon de la 14", što konotira da se u tom djelu klupska televizija pozabavila svime onime što se događalo oko velikog finala prošlosezonske lige prvaka. U njemu je, podsjetit ćemo, u Parizu Real došao do svog 14. naslova europskog prvaka pobijedivši Liverpool.

Priča o generaciji koja je imala težak zadatak

U filmu koji traje čak dva i pol sata prikazana je priča o generaciji koja je pred sobom imala jako težak zadatak, a na putu do kraja morali su eliminirati i Chelsea, odnosno Manchester City, momčadi protiv kojih su morali loviti velike rezultatske zaostatke. Real je to uspio, a to je značilo da je Luka Modrić, njegova "desetka" i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije osvojio svoju petu Ligu prvaka u karijeri.

Španjolski list Marca tako danas piše o "Modrićevom proročanstvu". Naime, Luka je nakon utakmice, još u svlačionici pariškog stadiona Saint-Denis izjavio da bi, za osvajanje Lige prvaka u svojoj momčadi bilo potrebno imati barem jednog Hrvata.

"Moraš imati Hrvata u momčadi"

Znaš li, prijatelju, što ću ti reći? Moraš imati Hrvata u momčadi ako misliš osvojiti Ligu prvaka. Hrvati su osvojili deset zaredom, deset!"

Imao je Modrić pravo, a Marca je odmah požurila pobrojati da je u zadnjih 10 godina "ušati pehar" osvojila momčad s Hrvatom u njoj.

Još od 2013. godine i Bayernovog osvajanja LP s Marijom Mandžukićem, Hrvati su dizali pehar u kontinuitetu. Kada bi se ove godine to nastavilo, pa Marcelo Brozović uzeo pehar s Interom, to bi značilo da će milanski sastav uzeti svoju četvrtu Ligu prvaka u povijesti kluba.