Nogometaši Real Madrida upisali su novu pobjedu na pripremama uoči početka nove sezone, ovoga puta pred svojim navijačima. U sklopu tradicionalnog turnira Trofeo Santiago Bernabeu, Madriđani su pobijedili Galatasaray s 2:1, a Luka Modrić asistirao je za prvi gol.

Bila je to i premijera Rafe Beniteza na Santiago Bernabeu, a novi trener navijačima je ponudio i novi Real, koji je za razliku od Ancelotijeve 4-3-3 formacije, protiv Galatasaraya igrao u sustavu 4-2-3-1.
 

Prvih 11 Reala, za koje bi dana strebao potpisati i naš Mateo Kovačić izgledalo je ovako: Navas - Danilo, Nacho, Ramos, Marcelo - Kroos, Modrić - Isco, Bale, Ronaldo - Jese.

Na Santiago Bernabeuu našao se još jedan bivši realovac, Wesley Sneijder, koji je 2009. prešao u Inter, a u utorak navečer se navijačima na dobrodošlici zahvalio pogotkom.

Real je poveo u 18. minuti. Modrić je nabacio iz kornera s desne strane, a Nacho je najviše skočio i glavom pogodio za 1:0. Golova nije bilo sve do 54. minute kad je povratnik Sneijder izjednačio na asistenciju Podolskog.

Pobjedu je Realu donio Marcelo koji je u 70. minuti zamijenio Modrića. Bila je to prekrasna solo-akcija Realovog lijevog beka koju možete pogledati u videu.

Inače, od igrača s klupe, s kojima će bitku sljedećih mjeseci vjerojatno voditi i naš Mateo Kovačić, priliku su u drugom poluvremenu dobili Casemiro, Čerišev i Lucas Vazquez.