Poštovani birači izvan Bosne i Hercegovine,

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je 07. svibnja 2020. godine donijelo Odluku o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine u Bosni i Hercegovini, a na sjednici održanoj dana 23.05.2020. godine donijelo je Odluku o odgađanju održavanja Lokalnih izbora 2020. godine. Odgođeni izbori će se održati u nedjelju, 15. studenog 2020. godine.

Ako želite ostvariti svoje biračko pravo i glasovati i na predstojećim Lokalnim izborima, obvezni ste podnijeti prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine najkasnije do 01.09.2020. godine u 24:00 sata.

Do sada vam je Središnje izborno povjerenstvo BiH dostavljalo obrazac prijave PRP-2 na adresu koju ste naveli prigodom vaše posljednje prijave za glasovanje. Obrazac prijave PRP-2 vam je dostupan na internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba .

Svi birači koji su glasovalina prethodnim Općim izborima 2018. godine, ispunjavaju obrazac prijave PRP-2 i isti dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH priloživši uz obrazac presliku jedne od valjanih identifikacijskih isprava s fotografijom. Navedeni obrazac možete preuzeti ovdje – PRP-2.

Svi birači koji nisu glasovalina posljednjim Općim izborima 2018. godine ili se prvi put prijavljuju, ispunjavaju i potpisuju obrazac PRP- 1 i isti dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, uz relevantne priloge. Navedeni obrazac možete preuzeti ovdje – PRP-1.

Ako privremeno boravite izvan BiH, kako biste se prijavili za glasovanje izvan BiH potrebno je da posjedujete važeću identifikacijsku ispravu BiH (dostavljate presliku jedne od tri valjane isprave – osobna iskaznica ili vozačka dozvola ili putovnica BiH).

Ako imate status izbjeglice, a ne posjedujete važeće isprave BiH (osobnu iskaznicu ili vozačku dozvolu), dokumenti koje trebate dostaviti uz prijavni obrazac su:

1. isprava za dokazivanje državljanstva BiH (uvjerenje o državljanstvu BiH, ne starije od 6 mjeseci ili preslika valjane putovnice BiH)
 
2. isprava za dokazivanje identiteta s fotografijom (preslika valjanih isprava izdanih od strane zemlje domaćina ili preslika izbjegličkog kartona izdanog od vlade zemlje domaćina ili druge međunarodne organizacije)

3. Dokaz o prebivalištu u BiH (preslika potvrde o prebivalištu ili preslika osobne iskaznice u cijelosti iz 1991. godine)

Detaljne informacije o načinu prijave i potrebnim dokumentima koji se prilažu uz prijavu možete pročitati ovdje – Vodič za birače izvan BiH

Popunjeni obrazac, potpisan na istovjetan način kao na važećoj identifikacijskoj ispravi, te priložene skenirane  dokumente  možete dostaviti na sljedeći način:

- elektroničkim putem na adresu: [email protected];

- telefaksom na sljedeće brojeve:+38733251333; +38733251334;

- putem pošte na adresu: Izbori u Bosni i Hercegovini, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva sve birače koji žive izvan Bosne i Hercegovine da se odmah registriraju za glasovanje na Lokalnim izborima 2020.

S poštovanjem,
Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine