Snapchat, aplikacija koja omogućuje brzi način dijeljenja multimedijskih poruka, intenzivno se trudi zaustaviti sve veći odljev korisnika, poručeno je u izvješću Snapa, nadređene kompanije. Kako se navodi glavni razlozi za pad broja korisnika su redizajn te porast njihove najveće konkurencije Instagrama.

CNN prenosi kako se broj korisnika Snapchata počeo topiti intenzivno ove godine nakon redizajna, zbog čega je 1,2 milijuna korisnika potpisalo peticiju tražeći od kompanije povratak aplikacije na stari izgled.

Snap je objavio pad korisnika u rujnu na 186 milijuna, što je manje od očekivanih 187,5 milijuna kao i da su u prvoj polovici ove godine izgubili 3 milijuna dnevnih korisnika.

Najviši odlazi korisnika Androida

CNN je objavio razgovor s glavnim izvršnim direktorom Snapa Evanom Spiegelom koji je izjavio kako najviše gube korisnike Androida te da se u tvrtki trude stvoriti potpuno novu verziju aplikacije upravo za njih.

Iz Snapa su poručili i da očekuju daljnji pad aktivnih dnevnih korisnika na razini zadnjeg tromjesečja ove godine. Iz kompanije su poručili i kako postoje neki pozitivni pokazatelji, kao što je rast prihoda od 43 posto, na 298 milijuna dolara, što je bolje od prognoza analitičara.

Snap je izgubio 12 centi po dionici, što je također manje od burzovnih prognoza s Wall Streeta.

Nakon što je izvješće objavljeno, cijena dionice Snapa je prvo kratko porasla, da bi se nakon nekoliko sati trgovanja srušila preko 9 posto.

"Sve u svemu, mislim da je uspješno za Snapchat da je ostao i u ovoj poziciji, nakon katastrofalnog redizajna početkom godine", navela je za CNN Jessica Liu, viša analitičarka istraživačke tvrtke Forrester.