Ljeto, budimo iskreni, ne donosi samo bezbrižne i lijepe stvari nego i one manje lijepe, kao primjerice - komarce. Te male, leteće napasti mogu itekako učiniti neugodnim boravak na zraku i u prirodi kao i ljetna druženja na otvorenom s društvom. No, sigurno ste primijetili da komarci neke ljude grizu puno više nego druge? To, kažu stručnjaci, djelomično ovisi i o krvnoj grupi.

- Naime, svaka krvna grupa ima određene karakteristike. Ponekad povećava rizik od dobivanja određene bolesti, a postoje teorije da krvna grupa čak određuje i naše karakterne osobine. Krvna grupa čak može odrediti koliko će nas intenzivno komarci gristi - objašnjavaju stručnjaci.

Do sada su provedena neka istraživanja koja su pokazala da se radi o nultoj krvnoj grupi. Ipak, stručnjaci procjenjuju da učestalost uboda komaraca ovisi o mnogim čimbenicima. Komarce može privući miris vašeg tijela. Određene boje koje nosite također mogu biti privlačne komarcima. Trenutna istraživanja pokazuju da ih najviše privlači crna ili druge tamne boje, prenosi Avaz. Ljudi koji su konzumirali alkoholna pića mogu biti privlačniji komarcima. A pokazalo se da su komarcima posebno privlačne trudnice. Komarci mogu prenositi ozbiljne bolesti, stoga je važno zaštititi se od njih, bez obzira na krvnu grupu i druge čimbenike.