Dana, 10.06.2017. godine u 22,00 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da je u prostorije Hitne medicinske pomoći DZ Livno dovezena jedna mrtva muška osoba koja je najvjerojatnije ustrijeljena lovačkom puškom.

U prosotorije HMP DZ Livno upućeni su djelatnic PP Livno koji su ustanovili da se radi o sobi I.M. rođen 1960. godine u Livnu.

Također, tom prilikom u prostorijma HMP Livno zatečen je E.M. rođen 1962. godine u Livnu koji je imao ozljednu u predjelu vrata zadobivenu od zrna ispaljenog iz lovačke puške. U informativnom razgovoru s njim, došlo se do saznanja da se pored navedenih osoba u lovu na predjelu Korićna, Livno, nalazila i osoba I.M. rođen 1934. godine u Livnu, koja je najvjerojatnije iz vatrenog oružja (lovačke puške ) pucala te da je tom prilikom smrtno staradao I.M. (1960.), a E.M. je zadobio prostrijelnu ranu.

Od starne policijskih službenika pronađen je I.M. (1934. godine) te je sproveden u prostorije PP Livno nakon čega je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD "Ubojstvo" iz članka 166 KZ F BiH, te je smješten u prostorije za zadržavanje PP Livno. Zbog lošega zdravstvenog stanja oko 1,10 sati I.M. je prevezen u Županijsku bolnicu u Livnu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Smtrno stradala osoba prevezena je u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu gdje će se obavili obdukcija.

Očevid na mjestu događaja od strane djelatnika PU Livno, MUP-a i županijskoga tužiteljstva je u tijeku.

Daljnji operativni rad je u tijeku, priopćio je iz MUP Hercegbosanske županije.

tomislavcity.com