Edin Džeko zanimljiv je mnogim klubovima u prijelaznom roku. Najnoviji klub koji se zanima za bh. reprezentativca je Liverpool. Redse ovog ljeta očekuje veliko pospremanje u svlačionici, na Anfieldu se žele riješiti neučinkovitih Talijana Marija Balotellija kojeg želi Sampdorija i Fabija Borinija.

Brendanu Rodgersu nije dovoljan samo dogovoreni dolazak Divocka Origija iz Lillea i ponuda koja je došla na adresu Dannyja Ingsa iz Burnleya. Zanimljiv mu je Christian Benteke, ali iz Aston Ville poručuju da njihov napadač nije na prodaju.

Edin Džeko jedna je od glavnih meta Liverpoola,  ali je zanimljiv i Chelseaju, dok ga u svoje redove silno želi dovesti i turski Fenerbahče.

S obzirom da Džeko ima još tri godine ugovora s Manchester Cityjem, računa se s odštetom od preko 30 milijuna eura. Bh, napadač ove je sezone u dresu Cityja zabio šest golova, ali su mu sezonu ispresijecale ozljede.

Liverpool se nada da bi prodajom Balotelija, Borinija pa i Rickieja Lamberta mogao skupiti ponešto novca za kupnju novih igrača koji bi trebali klub u sljedećoj sezoni vratiti među prve četiri momčadi Premier lige, ako ne i napasti prvo mjesto, piše Goal.