U posljednjoj utakmici 2. kola engleske Premierlige Liverpool je kao gost svladao Crystal Palace s 2:0 (1:0). Gosti su tri boda uzeli preko Jamesa Milnera (45-11m) i Sadia Manea (90+3).

Bilo je to teško gostovanje za aktualnog viceprvaka Europe. Redsi su zaigrali praktički u najjačem sastavu, no Crystal Palace je pokazao da će biti prava opasnost za svakoga tko će dolaziti na njihov travnjak.

Tko zna što bi bilo da sudac Michael Oliver nije olako svirao prekršaj na Salahu na samom koncu prvog poluvremena i dosudio kazneni udarac za Liverpool. James Milner bio je miran za vodstvo Redsa.

U nastavku je Palace zaigrao agresivnije i otvorenije, što je rezultiralo s nekoliko solidnih prilika pred golom Alissona. Susret je prelomljen u 75. minuti kada je Wan-Bissaka zaradio crveni karton kao posljednji čovjek obrane koji je srušio Salaha u prodoru prema vrataru.

Pogodak odluke pao je u trećoj minuti sudačke nadoknade, a postigao ga je Mane nakon nesebične asistencije Salaha. Senegalac je zaobišao domaćeg vratara i pogodio praznu mrežu.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi Liverpoola.

Liverpool se ovom pobjedom pridružio Manchester Cityju, Chelseaju, Watfordu, Tottenham Hotspuru i Bournemouthu na vrhu ljestvice sa po maksimalnih šest bodova. Crystal Palace je deseti s tri boda.

(Hina)