Svjetska nogometna javnost bila je jučer šokirana viješću da je vratar Iker Casillas imao srčani udar. Slavni Španjolac se već navečer javio iz bolnice, a njegov agent ističe da je imao sreću što se sve dogodilo pred liječnicima Porta.

Da ga je to zadesilo na nekom drugom mjestu i da je bio sam, posljedice bi bile nepredvidive.

"Na treningu mu je pozlilo, imao je jaku bol u grudima, ustima i rukama. Nije bio svjestan da je to srčani udar. Nikad nisam vidio bilo kakve simptome kod njega. Imao je sreću da se to dogodilo pred liječnicima Porto. Da mu se to dogodilo kod kuće, posljedice bi bile nepredvidive", rekao je Casillasov agent Carlo Cutropia.

Poruke podrške stižu mu sa svih strana, a svog nekadašnjeg velikog rivala Ikera sjetio se i Lionel Messi odmah nakon pobjede nad Liverpoolom.

Emotivnu poruku na Instagramu objavila je i njegova supruga Sara Carbonero.

"Srećom, sve je ostalo samo na strahu. Hvala vam puno na svim izrazima ljubavi i brige. Kao što mi je dobra prijateljica danas rekla, život ponekad ima čudne načine da nas podsjeti da slavimo svaki trenutak", napisala je Sara.

Iako ugovor s Portom ima do 2020., ovo ipak znači kraj karijere.

"Iker se neće moći više baviti profesionalnim sportom nakon što je doživio infarkt miokarda. Moći će voditi normalan život, ali za njega je karijera završena", jasan je ugledni španjolski kardiolog Juan Antonio Corbalan.