Iako je od utakmice s Italijom u Milanu, na kojoj se ozlijedio Luka Modrić prošlo već 86 dana, panike ni brige što se oporavka tiče – nema. Tako kaže liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević.

Jedno su želje, a drugo objektivne okolnosti. No, trener Reala Carlo Ancelotti očito se malo ‘zaletio’ kada je izjavio kako bi se hrvatski reprezentativac na travnjake mogao vratiti već u veljači.

Naravno, novinari su taj rok iščekivala, možda zato i što Real u posljednje vrijeme ne igra dobro, pa su krenule priče kako se oko Luinog oporavka stanje zakompliciralo.

“S Lukom se ne događa ništa neobično i ništa vanserijski. Španjolski mediji, baš kao i neki naši, pomalo senzacionalistički to prate. A ja moram naglasiti da je svaki oporavak potpuno individualan. Netko se oporavi prije, netko kasnije. Ali Modrić je zasad unutar prosjeka”, rekao je za tportal.hr liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević, koji je u svakodnevnom kontaktu i s veznjakom Reala ali i s liječnicima ‘kraljevskog kluba’.

‘Moram reći da je ovakav vid suradnje za svaku pohvalu. Nema ni jednog pregleda, ni jednog nalaza za koji mi ne znamo. Svi smo u kontaktu; od liječnika Reala, do nas iz reprezentacije te s dr. Müllerom-Wohlfhartom, kamo Luka ide po mišljenje, jer ipak je riječ možda i o najboljem liječniku na svijetu po pitanju takvih ozljeda’.

Podsjetio je dr. Bahtrijarević na izjave iz studenoga:

‘Mi smo i tada govorili da bi oporavak mogao trajati četiri mjeseca i da je upitan za utakmicu protiv Norveške, koja je na rasporedu 28. ožujka. Iskreno, nadamo se svi, jer takvi su i posljednji nalazi, da će se Luka do te utakmice vratiti na teren.

Međutim, s obzirom da je riječ o ozljedi jednog od najvećih mišića u ljudskom tijelu, koji se otkinuo od hvatišta te da sile pri takvim naporima koje djeluju na taj mišić su ekstremne, onda je uvijek bolje produžiti oporavak nego ga skratiti ili doći na teren nedovoljno oporavljen i spreman za najveće napore.

U tom slučaju, s gotovo 90 postotnom sigurnošću mogu reći da bi se ozljeda ponovila, a onda bi oporavak mogao potrajati i do godine dana. A u nekim slučajevima čak bi i karijera mogla biti upitna. I zato ponavljam, Lukin oporavak ide kako treba, na teren će uskoro, ali tek kada bude apsolutno spreman za najveće napore’, poručio je dr. Bahrijarević.