Za razliku od većine prostora u našoj zemlji u kojima se, umjesto novim radnim mjestima i boljim plaćama, građane hrani isključivo pričama o prošlosti, od kojih korist imaju malobrojni u Kiseljaku čine potpuno suprotno.

Ulaganjem u infrastrukturu u novoj poslovnoj zoni Azapovići te izgradnjom jednog od najvećih domova zdravlja u državi oni ulažu u bolju budućnost stanovnika ove općine.

Uz poslovnu zonu Brestovsko, završenu prije nekoliko godina, u općini Kiseljak odlučili su otvoriti novu u Azapovićima, u neposrednoj blizini Koridora Vc. Budućim ulagačima lokalna je zajednica partner koji izgradnjom putne i komunalne infrastrukture osigurava preduvjete za njihovu odluku da svoj kapital ulože upravo ovdje. A interes je obostran.

Sad je velika investicija Lidl BiH koji radi svoje središnje skladište i logistički centara za BiH i Crnu Goru. Tu su još tri kompanije kupile zemljište. To je 300-400 novih radnih mjesta, ne onih imaginarnih, to su izvjesna, realna radna mjesta, ističe načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.

Uz direktno, značajno je i indirektno upošljavanje kroz građevinsku operativu i usluge, a ono što posebno ističu je kapital koji nije kreditno zaduženje države, nego strano ulaganje. Svjesni su oni da je od dvadeset tisuća stanovnika ove općine, koliko ih je bilo po posljednjem popisu, značajan broj svoju budućnost pronašao izvan granica države, no onima koji su ovdje – žele osigurati bolji život. Jedan od načina je i projekt zamjene sadašnjeg starog doma zdravlja novim, javila je Federalna televizija.

Lidl je trenutno u procesu ulaska na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore ali i Sjeverne Makedonije.