Saga o Robertu Lewandowskom konačno je završila. Bayern je u petak kasno navečer prihvatio posljednju ponudu Barcelone, s kojom je poljski napadač odavno dogovorio uvjete kada jednom Bavarci pristanu na transfer, koji će se formalizirati tijekom vikenda.

Fabrizio Romano javlja da je transfer vrijedan 45 milijuna dolara, plus pet milijuna u bonusima, a 33-godišnji napadač potpisat će na tri godine s opcijom produljenja na četvrtu. Klub i igrač uvjete su dogovorili još u veljači, kada je Poljak odlučio otići iz Bayerna jer nije dobio zadovoljavajuću ponudu za produljenje ugovora koji bi istekao na ljeto 2023.

Otkako se Barcelona javila njegovu agentu Zahaviju, pregovori su tekli brzo i Lewandowski više ni u jednom trenutku nije dvojio gdje želi nastaviti karijeru, samo je trebalo slomiti Bayern da ga pristane prodati godinu dana prije isteka ugovora.

Bayern je igrao tvrdo i nije pristajao na manje od 50 milijuna eura, što je naposljetku i dobio, a Lewandowski je postao četvrta Barcelonina zvučna prinova nakon Raphinhe, kojeg je Leedsu platila 58 milijuna eura, te Francka Kessieja i Andreasa Christensena, kojima su istekli ugovori s Milanom, odnosno Chelseajem.
 
Lewandowski je od dolaska u Bayern 2014. postigao nevjerojatnih 238 golova u 253 utakmice, među kojima 41 ligaški u sezoni 2020./21., što je novi rekord Bundeslige. S Bayernom je osvojio osam naslova njemačkog i jedan europskog prvaka.