''Lasta'' Čapljina d.d. u stečaju, raspisala je natječaj za prijam radnika na više pozicija.

Naime, nekadašnji gigant iz Čapljine, koji je pogone ugasio prije dvije godine kada je tadašnji direktor Ivan Raguž radnike poslao kućama, sada ponovno traži radnike.

Bljesak.info iz Laste doznaje kako se traže radnici koji imaju srednju stručnu spremu, a nudi im se rad u tvornici keksa i vafla i to na neodređeno vrijeme.

Od ostalih detalja uspjeli smo doznati kako je natječaj otvoren do 11. listopada te kako se zainteresirani mogu prijaviti isključivo popunjavanjem prijavnog obrasca koji mogu dobiti u prostorijama tvornice ''Lasta'' (adresa - Kneza Domagoja b.b., Čapljina).

Podsjetimo, Bljesak.info prvi je ovoga ljeta objavio kako u čapljinskoj Lasti ponovno kreće proizvodnja.

Nakon toga u prostoru nekadašnjeg giganta u pravljenju slatkiša na području cijele bivše Jugoslavije dogodilo se nekoliko požara, no Uprava tvornice u stečaju ostala je uporna i polako diže tvornicu na noge.

Da će proizvodnja krenuti potvrdila je početkom rujna Behrija Huseinbegović, koja ipak nije htjela odavati previše informacija.

''Mogu vam samo reći da se vrše temeljne pripreme da ponovno krene proizvodnja u Lasti. Oprema nije dugo radila, trenutno se radi na čišćenju i osposobljavanju iste. Ono što je važno jeste da je Skupština vjerovnika donijela odluku da se u Lasti može pokrenuti proizvodnja'', rekla je Huseinbegović za BH Radio 1.