"Pozdrav za sve moje Bosance i Hercegovce, a posebno moje Mostarce. Jako sam ponosna i sretna zbog ovog postignutog uspjeha", izjavila je sinoć u videoporuci iz Rima Lana Pudar, najbolja plivačica u Europi na 200 metara delfin stilom.

Čudesna Mostarka, kojoj je tek 16 godina, sinoć je, posljednjeg dana Europskog prvenstva u Rimu, osvojila zlatnu medalju i još jednom potvrdila da se nalazi u samom vrhu europskog plivanja.

"Moram da se zahvalim timu ljudi koji radi sa mnom i ovo je zaista dokaz da radimo prave stvari, da radimo kako treba i da sve ide po planu. Nadam se da ću u budućnosti postizati još ovakvih i još boljih uspjeha. Veliko hvala svima na podršci i pozdrav iz Rima", poručila je Lana.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar nova je europska prvakinja na 200 metara leptir. Pudar je u finalu europskog prvenstva u Rimu pomela konkurenciju i isplivala osobni rekord 2:06,81.

U videoporuci se obratio i Lanin trener Damir Đedović. Istakao je da je pred Lanom sada vrlo važno razdoblje odmora.

"Zahvale svima za podršku i ljubav neizmjernu koju nam ukazujete. Hvala vam zaista i u subotu ćemo imati konferenciju za medije u Mostaru. Čim Lana dođe u Mostar, ide na odmor jer smo od veljaće bez ijednog slobodnog dana", rekao je on.

Lani je ovo druga medalja na ovom prvenstvu jer je prije dva dana, na duplo kraćoj dionici, osvojila broncu.