Prije tri godine u Tomislavgradu je na adresi Kolo bb otvoren obrt za izradu ženskih torbica-Ladybug.

Iza imena Ladybug kriju se vlasnice Filipa Krajina i Rosanda Sladoja. Nedavno su se sa svojim torbicama predstavile na “Jesenskoj izložbi duvanjskih proizvoda i rukotvorina”, a izlagale su i na Božićnom sajmu u Tomislavgradu i 21. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, piše Tomislavcity.com

Rosanda i Filipa su predane šivanju torbica najviše zato što ih to opušta, to vole, a na taj način pridonesu i kućnom proračunu. Od ranoga jutra su u pokretu, jer treba uskladiti obiteljske i poslovne obveze.

Otkrivaju nam da im je za izradu jedne torbice potrebno i do dan-dva, ovisno o modelu, a najtraženiji je onaj s etno uzorkom.

-Krenule smo izrađivati takve torbice u nastojanju da ispunimo želju prijatelju, reakcije su bile odlične i potražnja je rasla. Mislimo da se naše torbice upravo po tom uzorku izdvajaju u moru torbica, kojih je sve više – kažu nam naše sugovornice.

Osim s etno uzorkom, kod njih se mogu naći i torbice za svaku prigodu, prihvatljivih cijena. Uz šivanje novih rade i popravke na već postojećim torbama.

Inače, većinu torbica izrađuju od umjetne kože, iako naposljetku sve ovisi od kupaca-oni sami biraju model, veličinu, boju i vrstu materijala. Također, njihovi kupci nisu samo u Bosni i Hercegovini, nego ih ima i u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, pa čak i Kanadi i Australiji.

Uskoro se nadaju i proširenju posla, budući da im posao lagano, ali sigurno napreduje.

Kakve torbice izrađuju Filipa i Rosanda možete pogledati ovdje u Galeriji.

Jelena Perković/Tomislavcity