Na službenom Twitter profilu španjolskog nogometnog prvenstva jučer je objavljen video u čast Luki Modriću koji traje nešto više od šest minuta. U tih šest minuta sažete su brojne majstorije kojima je Modrić častio gledatelje na tribinama i pred malim ekranima od svog dolaska u Real.

"10 godina u Španjolskoj. 300 nastupa u La Ligi. Osvojena Zlatna lopta. Naježi li se još netko kad vidi da je Luka Modrić na terenu?" napisali su u opisu videa koji je samo jedan u nizu načina na koje La Liga, ali i cjelokupni španjolski nogomet odaju počast kapetanu hrvatske reprezentacije već mjesecima.

Otkako je produljio ugovor s Real Madridom za još jednu sezonu, Modrić je s 37 godina na leđima izrastao u jednu od najvećih zvijezda lige, ali i europskog nogometa. Gotovo da nema gostovanja ove sezone na kojem mu publika nije priredila standing ovation, a hvalospjeve na društvenim mrežama nemoguće je nabrojati.
 


Hvalospjev na hvalospjev

Podsjetimo, nedavno je Modrić odigrao svih 180 minuta za Hrvatsku u Ligi nacija protiv Danske i Austrije. Taj potez oduševio je španjolske medije kojima se jako svidjelo što se Modrić ne čuva za klub, već gori za reprezentaciju.

"Modrić ne staje. Ligaška pauza zbog reprezentativnih akcija poslužila je, ako je to uopće bilo potrebno, kao novi dokaz da 37-godišnjak ima još naglašeniju ulogu vođe u Hrvatskoj nego što je ima u Real Madridu", napisala je tada Marca, a oglasio se i As:

"Modrić svojim izvedbama za Real i reprezentaciju, unatoč godinama, ne ostavlja prostor za sumnju. Ostaje nezamjenjiv u obje momčadi. Prošle sezone bio je sedmi po minutaži za Real, u ovoj je peti. I dalje je čovjek odluke. Final Four Lige nacija je jedinstvena prilika za Modrića da podigne trofej za nacionalnu momčad i stavi šlag na tortu karijere u kojoj je osvojio 26 titula (21 s Realom).