Kanadska policija u nedjelju je priopćila da je u potrazi za dvojicom osumnjičenih za koje se vjeruje da su ubodima nožem ubili 10 i ranili najmanje 15 ljudi u pokrajini Saskatchewan.

Policija je imenovala Damiena Sandersona i Mylesa Sandersona kao dvojicu osumnjičenih i rekla da putuju u crnom Nissan Rogueu.

Ubodi su prijavljeni rano ujutro po lokalnom vremenu, a policija je izdala upozorenje od opasnih osoba u cijeloj pokrajini, prenosi Jutarnji.hr.

Do poslijepodneva su slična upozorenja izdana i u susjednim pokrajinama Alberti i Manitobi.

Rhonda Blackmore, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan, rekla je da vlasti ne znaju jesu li osumnjičeni promijenili vozila.

"Njihova lokacija i smjer putovanja su nepoznati. Užasno je što se danas dogodilo u našoj pokrajini", rekla je Blackmore.

Kazala je i da je policija još uvijek u početnoj fazi istrage, da pokušava utvrditi odnos između dvojice osumnjičenika i jesu li bili poznati policiji. Nije mogla navesti motiv napada.

Sućut obitelji žrtava izrazio je i kanadski premijer Justin Trudeau.

"Napadi u Saskatchewanu su užasni i srcedrapajući. Moje misli su s onima koji su izgubili voljene i s ozlijeđenima", napisao je Trudeau na svom Twitteru.