Luka Modrić večeras je ušao u povijest osvojivši još jedno individualno priznanje u svijetu nogometa – Ballon d’Or!
Luka Modrić nagradu je primio u Parizu u palači Grand Palais, a cijelu ceremoniju vodio je čuveni David Ginola.

Ovo je kruna Modrićeve čudesne godine jer je s Real Madridom osvojio treći uzastopni naslov u Ligi prvaka, a zatim je kao kapetan Vatrene vodio do plasmana u finale Svjetskog prvenstva.
 
Modrić je prvu nagradu dobio u Rusiji, kada je proglašen najboljim igračem prvenstva. UEFA je proglasila Modrića i najboljim nogometašem u prošloj sezoni, a potom je trijumfirao i u izboru FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta.

Mario Mandžukić zauzeo je 25. mjesto, a drugi hrvatski nogometaš Ivan Rakitić završio je na 19. mjestu u izboru za Zlatnu loptu.

Modrić je večeras prekinuo i desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji su osvajali ovu nagradu po pet puta i po tome su najbolji u povijesti. Iza njih su Michel Platini, Johan Cruyff i Marco van Basten s tri titule.

Nagradu za najboljeg mladog igrača Europe do 21 godine – trofej Kopa prema očekivanjima dobio je Kylian Mbappe. 

Ada Hegerberg proglašena je najboljom nogometašicom na svijetu. Norvežanka igra za Olympique Lyon, a ove sezone osvojila je Ligu prvaka i francusko prvenstvo.

Ovu, po mnogima najcjenjeniju nagradu, dodjeljuje francuski magazin France Football od 1956. godine. Zlatna lopta dodjeljuje se za postignuća u ovoj kalendarskoj godini, a najbolje biraju izabrani novinari iz stotinjak zemalja. Podsjetimo kako tek od 1995. godine u konkurenciju ulaze i nogometaši izvan Europe.