Kristijan Franjić 24-godišnji kickboxer porijeklom iz Rame niže uspjehe u ovom borilačkom sportu koji je nastao na osnovama boksa, karatea, taekwondoa, kung fua i drugih više ili manje poznatih orijentalnih borilačkih sportova. Kickboxing je Europski način prakticiranja tajlandskog boksa.
 
Kristijan je rođen i odrastao u Austrijskom gradu Linzu u koji su se doselili njegovi roditelji iz Rame (Rumboka) ranih 90-ih. Jako je vezan za Ramu i obitelj u Rami koju posjećuje više puta godišnje.


2009. godine Kristijan počinje trenirati kickbox a tri godine kasnije počinje sudjelovati u borilačkim natjecanjima. Kroz tri godine imao je ukupno 12 borbi, od toga je ostvario 8 pobjeda i 4 poraza.


U rujnu ove godine imao je borbu u Linzu na FFC-u (Final Fight Championship) protiv Malik Misaev (Chechenya) te je ostvario pobjedu u prvoj rundi nokautom.

Posljednju borbu imao je 10. listopada protiv Haumand Altalbani (Irak/Austria) pobjedu je dobio u trećoj rundi na poene.
Kristijan se bori u kategoriji do 77 kg.

Iduća Kristijanova borba je 7. studenog u Steyeru (Austria).

Podržimo Kristijana koji se svoj smisao života pronašao u ovom borilačkom sportu i poželimo mu sreću i uspjeh u njegovim budućim borbama te da ostvari što više pobjeda sa što manje ozljeda.
 
Pripremila: Gabrijela Marić Zadro