Kijevski režim pokušao je noćas izvesti teroristički napad uz korištenje bespilotnih letjelica i gađajući objekte na teritoriju Rusije, priopćilo je jutros rusko Ministarstvo obrane, prenosi državna novinska agencija Tass.

"Spriječen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad korištenjem bespilotnih letjelica na objekte na ruskom teritoriju. Dežurne jedinice protuzračne obrane uništile su 22 ukrajinske bespilotne letjelice i presrele još 13 iznad Azovskog mora te u zračnom prostoru iznad Republike Krim", stoji u priopćenju.

Krimski most bio zatvoren

Ranije tijekom noći ruski dužnosnici su objavili kako se zatvara Krimski most, pozivajući one koji su ostali na mostu da "budu mirni i slijede upute". Krimski most, koji povezuje okupirani poluotok s ruskim kopnom, već je ranije bio meta ukrajinskih napada na Krimu.

Kyiv Independent piše kako je nejasno jesu li napadi rezultirali bilo kakvim žrtvama ili materijalnom štetom. Brojni korisnici su na društvenim mrežama izvještavali o više glasnih eksplozija. Jason Jay Smart, dopisnik Kyiv Posta, podijelio je na X-u snimku na kojoj se navodno čuje eksplozija u Feodosiji, lučkom gradu na jugu Krima.

U srpnju su ukrajinske snage napale Krimski most pomorskim dronovima, uzrokujući eksploziju koja je oštetila most. Prethodno, u listopadu 2022., most je bio meta još jednog napada, kada je kamion napunjen eksplozivom detoniran na mostu u blizini vlaka cisterne. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je ranije izjavio kako je Krimski most legitimna meta Ukrajine i da mora biti "neutraliziran".