Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u prosincu 2017. godine registrirali su 393 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno sedam korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je napravljeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenoga, putem elektronskoga obrasca za prijavu kaznenoga djela zaprimljene su 72 prijave, od čega 16 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je napravljeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na zloupotrebu službenoga položaja i privredni kriminal.

Od ukupnoga broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskoga obrasca, 23 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po devet je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 9 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskoga obrasca za prijavu kaznenoga djela.

Pored navedenoga, policijski službenici SIPA-e dali su 90 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnoga i besplatnoga telefonskoga broja “Krimolovci” – 080 020 505.