Kriminalci su prema nalogu Stranke demokratske akcije (SDA) ubijali za vrijeme rata u BiH i Srbe i muslimane, a poslije su te kriminalce likvidirali pripadnici Ševa, jedinice u okviru muslimanske tajne službe AID, rekao je Srni bivši zapovjednik specijalnih jedinica MUP-a Republike Srpske Milenko Karišik.

Ubojstva nakon prljavih poslova

"Mogu potvrditi saznanja srpske strane u tom vremenu da je SDA uključila veliki broj osoba iz kriminalnog podzemlja, kriminalaca koji su počinili ratne zločine nad Srbima, ali su po nalogu ubijali i neke svoje ljude", rekao je Karišik, komentirajući svjedočenje lidera SBB-a Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini u slučaju Keljmendi, koji je izjavio da je za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna "bošnjačka državna mafija da on ne bi otkrio desetak političkih ubojstava", što je Delalić najavio dva dana prije smrti.

Prema riječima Karišika, postojala je tajna grupacija, organizacija u okviru AID-a - takozvane "Ševe", koje su ubijale muslimane koji su odradili prljave poslove, pa su tako likvidirani Ćelo Jedan, Ćelo Dva, Juka Prazina, Caco...

"Oni su u nekom vremenu pokušali procesuirati te svoje ratne zločince, ali poslije su ih sve likvidirali, da ne bi njihovi zločini izašli na vidjelo", rekao je Karišik, navodeći kako je eklatantan primjer pokušaj ubojstva generala Sefera Halilovića, za koji su optuženi Srbi.

Podmetnuti eksplozivi

Podsjetivši na bošnjačke tvrdnje da je u Halilovićev stan, navodno, odnekud doletjela srpska granata koja je ubila članove Halilovićeve obitelji, Karišik je dodao da je sam Halilović u svojoj knjizi napisao da je eksploziv podmetnut iznutra.

"To se odnosi i na Tuzlansku kapiju i Markale. Svuda su oni podmetali eksploziv da bi Srbi bili optuživani. U stvari, riječ je o njihovim unutarnjim obračunima. Oni su veći broj svojih zločinaca s početka rata u BiH pobili - i Juku Prazinu i oba Ćela i druge. Naravno, sada to polako izlazi na vidjelo", kaže Karišik.

Prema njegovim riječima, kriminalci su ubijali po nalogu SDA, a njih su poslije likvidirali pripadnici "Ševa".

Ševe ubile i Leutara?

"To je grupa koja stoji iza ubojstva Ugljanina, njihovog službenika koji je progovorio o zločinima o kojima sada Fahrudin Radončić govori. Mislim da je ovo politički unutarnji obračun, ali SDA i dalje kontrolira cijelu priču i sudjelovala je sve vrijeme od početka. To je ista SDA od početka. Otišao babo, ostao sin", rekao je Karišik.

Naveo je kako su "Ševe" ubijale prema nalogu i da su pobile bošnjačke zločince, ali i one koji nisu bili zločinci, kao što je Jozo Leutar, odnosno one koji su progovorili kada nije trebalo.

"Oni su svoje ubijali poslije. Nitko nije dočekao suđenje da se iznese da su oni zločinci, jer oni su se predstavljali kao žrtve. A našim Srbima su podmetali i granate i eksploziv. Uglavnom su ubijali ljude eksplozivom. To su radili specijalizirani segmenti njihovog MUP-a", rekao je Karišik.

Kaže kako je evidentno da su ovo sad politička razračunavanja i da se preko suda otkrivaju njihovi prljavi poslovi prema vlastitom narodu.

"Evidentno je da su Markale, Vase Miskina i drugo, montirane stvari, za koje su Srbi optuženi jednostrano unaprijed", rekao je Karišik, podsjetivši na mišljenje neovisnih stručnjaka iz Češke i drugih zemalja u slučaju generala Đukića, koji kažu da granata na Tuzlanskoj kapiji nije ispaljena, nego je ekslozija izvedena na licu mjesta, odnosno da je riječ o terorističkom aktu.

Karišik, koji je i bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Republike Srpske i sadašnji predsjednik Udruženja "Zavet otadžbini", naveo je da postoje ljudi koji nikada nisu pozvani da svjedoče o Markalama, kao što su oni sa sarajevske televizije, među kojima ima i Srba.

Koalicija će se održati

Podsjećamo, prašinu o političkim ubojstvima diglo je Radončićevo svjedočenje u Prištini tijekom kojeg je rekao kako je Ćelu ubila bošnjačka državna mafija kako bi se zataškala politička ubojstva rađena po nalogu SDA i Alije Izetbegovića.

Na to je odmah reagirala SDA navodeći kako je nedopustivo blatiti prvog predsjednika BiH i da se radi o prekrajanju povijesti. No, ipak će, naveli su, zadržati politički savez s Radončićevim Savezom za bolju budućnost.

Bljesak.info