Osumnjičeni krijumčar senzacionalno je pobjegao od uhićenja u Gradišću. Nakon uhićenja Pakistanac se žalio na mučninu. Nakon što je odveden u kliniku Kittsee u četvrti Neusiedl am See, osumnjičeni sudionik krijumčarske skupine potajno je pobjegao. U potrazi za muškarcem je korišteni dron i pas tragač, a muškarac je nešto kasnije ponovno uhićen.

Trenutačno je velika aktivnost na zloglasnim rutama krijumčarskih bandi u Europi. Kako se navodi, stotine migranta čekaju na srpsko-mađarskoj granici da budu prebačeni na zapad. Samo u Gradišću prošlog tjedna zabilježeno je 1545 uhićenja. U okrugu Neusiedl am See u roku od sedam dana prijavljen je 1.071 migrant. Istovremeno je policija na području Neusiedla uhitila 16 krijumčara.

Ovaj tjedan počeo je na sličan turbulentan način. U utorak navečer policija je u Gattendorfu uhvatila krijumčara. “Osjećam se užasno bolesno”, požalio se muškarac iz Pakistana dok je bio u pritvoru. Osumnjičenik je odveden u kliniku u Kittseeu na pregled i liječenje – uz policijsku pratnju. Osumnjičeni krijumčar iskoristio je ovu priliku za bijeg.

Za osumnjičenim u bijegu pretražena je cijela klinika, no uzalud. No, susjed na susjednom posjedu primijetio čovjeka kako se penje preko zida. Uz pomoć drona i službenog psa krenula je potraga. Nedugo nakon toga, traženi Pakistanac je pronađen u jednoj privatnoj zgradi. U roku od nekoliko sati uhićen je po drugi put. Budući da je zatvor u Eisenstadtu prenatrpan uhićenim trgovcima ljudima, muškarac je odveden u zatvor u Wiener Neustadtu (Donja Austrija).

kroativ.at