Najpoznatija čapljinska tvornica ''Lasta'' nakon skoro dvije godine neaktivnosti, otvorila je svoja vrata i ponovo pokrenula proizvodnju.

Hercegovački proizvođač keksa i vafla u najboljim je danima zapošljavao više od tisuću radnika, da bi potom nastupila kriza u poslovanju zbog koje je tvornica postupno propadala, do konačnog zatvaranja krajem 2016.

Proteklih dana, nakon čišćenja tvornice i osposobljavanja strojeva, radnici su sjeli za iste i ponovno pokrenuli proizvodnju. 

Čajni kolutići ''ispali'' su prvi sa proizvodne trake. Prvi je to korak u vraćanju života posrnuloj tvornici keksa u Čapljini.

''Počeli smo od najjednostavnijih proizvoda koji traže najmanji broj radnika, a to tu čajni kolutići. Kad popunimo taj asortiman onda ćemo preći na proizvodnju ravnog i oblikovanog vafla, pa se nadam da ćemo time kompletirati proizvode koji su se tu nekada proizvodili'', ističe Bosa Šutalo, voditeljica proizvodnje, 

Trenutno na proizvodnji rade 24 radnika, a plan je da se pokrenu nove proizvodne linije i zaposle novi radnici, njih 150.

Stari radnici vraćeni su na posao, ali su primljeni i novi, mladi radnici, a nekima je ovo i prvo radno iskustvo. 

Darko Sulić tako ističe kako se nada da su pred Lastom bolji dani i smatra da je pokretanje tvornce ''prava stvar''.

''Moja mama je radila tu i ja sam se prijavila želeći nastaviti njen rad, a i jer me to zanima. Lijepo su me primili, snašla sam se i mogu reći da mi je super'', ističe Selma Krasnići kojoj je ovo prvo radno iskustvo.

Lasta ima ovlaštenog distributera pa se proizvodi ove tvornice uskoro mogu očekivati na policama trgovina.