Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je jučer da želi zamijeniti zarobljenog proruskog političara i bliskog Putinova saveznika Viktora Medvedčuka za ukrajinske ratne zarobljenike.

"Medvedčuk se maskirao u uniformu pa prema njemu treba postupati u skladu s tim", rekao je Zelenskij u svom noćnom obraćanju.

Podsjetimo, ukrajinska sigurnosna služba priopćila je da je uhitila odbjeglog proruskog političara Viktora Medvedčuka, koji je bio u kućnom pritvoru zbog sumnje za izdaju, ali je pobjegao nekoliko dana nakon ruske invazije.

"Predlažem Ruskoj Federaciji da zamijeni svog dječaka za naše dječake i djevojčice u ruskom zarobljeništvu", rekao je Zelenskij.

Kremlj odgovorio

Kremlj je odgovorio na zahtjev Zelenskog da zamijeni zarobljenog političara Viktora Medvedčuka za Ukrajince koji su zatočeni u Rusiji.

Kremlj je rekao da će nastaviti pratiti ovaj slučaj i kritizirao Ukrajinu navodeći da "progone čovjeka zbog njegovih političkih stavova". Ruski dužnosnici sugeriraju da ne bi pristali na razmjenu zarobljenika, s obzirom na to da je Medvedčuk ukrajinski državljanin koji se nalazi u Ukrajini.

Dužnosnici Kremlja također su kratko progovorili o primjedbama Joea Bidena o genocidu, rekavši da se "kategorički ne slažu" s njegovim komentarima, dodajući da je to "neprihvatljivo od predsjednika Sjedinjenih Država čija je vlastita zemlja počinila zločine visokog profila u novijoj povijesti".