I dok trenutno dva najbolja nogometna tima na svijetu, Barcelona i Manchester City, proslavljaju naslove nacionalnih prvaka, u igri za naslov prvaka Europe ostala su četiri slavna, ali potpuno različita kluba.

Bayern, koji u Madridu lovi zaostatak od 1:2, superioran je u Bundesligi, dok Roma, Liverpool i Real u nacionalnim prvenstvima ne mogu ''dobaciti'' dalje od treće pozicije.

Madridski Real je vjerojatno najekskluzivniji klub u ovome trenutku, jer je za njegove prvotimce pitanje časti i prestiža nastupiti u uzvratnoj utakmici protiv Bavaraca. A poznato je da ih samo jedanaest može igrati.

Marca piše kako je Zidane već riješio sve dileme u vezi s deset imena koja će 1. svibnja istrčati na stadion Santiago Bernabeu. Ostaje samo pitanje hoće li jedanaesto mjesto pripasti Benzemi, Baleu ili Kovačiću.

Njemački ARD pak u početnom sastavu Reala vidi Matea Kovačića.

Međutim, španjolska Marca upravo njemu daje najskromnije šanse.

Prvo, Benzema je taj koji u igri najviše odgovara Cristianu Ronaldu, koji je u prvoj utakmici praktično bio ''negdje drugdje'', bez značajnoga utjecaja na igru. Karim Benzema je onaj koji najbolje proigrava Ronalda, on na sebe skreće pozornost obrane protivnika, a ujedno se spreman žrtvovati na onaj način koji Ronaldo sugerira Zidaneu u pripremi utakmice.

Benzema je za Ronalda ono što je Scotie Pippen značio za Michaela Jordana ili Jerry Rice za Joea Montanu.

Međutim, mjestu u prvih jedanaest nada se i Bale, igrač sjajne brzine (35 km/h), čovjek koji može donijeti prevagu, ako je u pravoj formi. Bude li u sastavu, značit će to veći pritisak na obranu Bayerna.

Što se pak tiče Matea Kovačića, Hrvat je poznat po svojim okomitim prodorima, velikoj preciznosti dodavanja (91 posto uspješnih pasova u Ligi prvaka), pokrivanju prostora i sposobnosti da se prilagodi igri u obrani, uz brze transformacije prema golu protivnika.

Dakle, dok ARD najavljuje srednji red Reala u formaciji  Casemiro - Kroos - Kovačić - Modrić, Marca je sklonija vjerovati kako će Zidane na teren poslati Benzemu ili Balea, a ne Kovačića.