Na dan utakmice između Kosova i hrvatske u Skadru, kosovski portal GazetaOlle objavila je nove iznemirujuće informacije o navodnim navijačkim planovima za prekid susreta.

Po pisanju spomenutog portala, a vijest su prenijeli i neki albanski mediji, susret će prekinuti hrvatski navijači zbog nezadovoljstva vođenjem Hrvatskog nogometnog saveza i to već u - 6. minuti.

U članku s naslovom 'EKSKLUZIVNO: Hrvatski navijači su nam otkrili u kojoj će minuti prekinuti utakmicu',kosovski portal donosi izjavu hrvatskog navijača.

"Razočarani smo načinom na koji funkcionira Hrvatski nogometni savez i u znak protesta ćemo prekinuti utakmicu već u šestoj minuti", navodno je za ovaj portal izjavio jedan od Hrvata pristiglih u Skadar, prenose Sportske novosti.

Nadamo se ipak da incidenata kakve smo gledali na utakmici Hrvatske i Češke u Francuskoj večeras neće biti. Stadion 'Lolo Boriçi' prima 17.000 gledatelja, a na dva hrvatska sektora bit će oko 800 naših navijača.

"U pripremama za utakmice u Albaniji i Finskoj jako dobro smo surađivali s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, imali smo niz sastanaka. U posjedu smo velikog broja informacija koje smo pravovremeno podijelili i s hrvatskom policijom, kao i s predstavnicima albanske i kosovske policije. Ne bismo izlazili s nikakvim informacijama jer vrlo teško nam je u ovom trenutku razgraničiti što su od toga vjerodostojne informacije, a što su spinovi. Smatramo da ćemo s naše strane sektore s hrvatskim navijača u Skadru, odnosno Tampereu apsolutno iskontrolirati, odnosno svaku osoba koja će biti", izjavio je za Sportske novosti povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković, i dodao:

"Ne očekujemo nikakve izgrede u hrvatskim sektorima. Pozdravljamo dolazak svih naših navijača. Očekujemo ponovno lijepo navijanje kakvo nas je pratilo u Francuskoj. U sve druge špekulacije ne bismo ulazili. Ako svatko odradi svoj dio posla, ne trebamo strahovati".