Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla objavio je na Facebooku kako je među ubijenim srpskim napadačima i Bojan Mijailović, bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina, aktualnog šefa srpske Sigurnosno-informativne agencije (BIA).

"Jučer smo kroz snimku svjedočili prisustvu glavnog kriminalca i vođe terorističke akcije Milana Radojičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih, koji je također sudjelovao u tom činu, Bojan Mijailović, tjelohranitelj srpskog šefa BIA-e Aleksandra Vulina, tijekom posjete Republici Kosovo 2013. godine", napisao je.

"Ciljevi Srbije se uopće nisu promijenili"

"Država Srbija je predvodnica ovog terorističkog napada usmjerenog na destabilizaciju Kosova. Za to već postoji i formalna i strukturalna povezanost između umiješanosti Aleksandra Vučića u napad 24. rujna u Banjskoj, potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića i tjelohranitelja Aleksandra Vulina. Obojica (Radoičić i Vulin) se nalaze na crnoj listi SAD-a. Njih dvoje su najbliži ljudi srpskom predsjedniku", dodao je.

"Ove činjenice su još jedan dokaz da se ciljevi Srbije prema Republici Kosovo nisu uopće promijenili od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sada predsjednika aktualnog režima u Srbiji. Čak i najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promjenama u ovoj državi prethodnih dana su uvjereni u suprotno", naglasio je.

Sveçla je iskoristio priliku kako bi još jednom zahvalio kosovskoj policiji na "neviđenom profesionalizmu" i akciji u kojoj nijedan civil nije stradao.