Kosovska policija oglasila se povodom jutrošnje akcije na sjeveru Kosova, te je priopćila da je unatoč oružanom otporu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice izvršena policijska akcija u kojoj je uhićeno i nekoliko policijskih službenika i građana.
Kako ističu uhićeno je nekoliko osumnjičenih za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, krijumčarenju robe i zloupotrebi službenog položaja.

Ovoj operaciji prethodnila je višemjesečna istraga PIK-a i Kosovske policije predvođene Specijalnim tužiteljstvom Kosova, koja je rezultirala sumnjom o uključenosti nekih policijskih službenika i nekih građana u sudjelovanje i organiziranje kriminalne grupe, u vezi s drugim kaznenim djelima krijumčarenje robe i zloupotreba službenog položaja, davanje mita, navodi se u priopćenju kosovske policije.

Naveli su da je unatoč oružanom otporu u Kosovskoj Mitrovici, policijska akcija nastavljena, uključujući uhićenja i kontroliranje nekih lokacija, što je, kako kažu, rezultiralo zapljenom “relevantnih dokaza kao i dugih cijevi”, prenosi Klix.ba.

U jutrošnjoj akciji Specijalne jedinice kosovske policije – ROSU na sjeveru Kosova, prema neslužbenim informacijama iz kosovske policije, uhićeno je najmanje pet osoba.