U fantastičnom derbiju 11. kola košarkaške lige Herceg-Bosne u "Gradskoj sportskoj dvorani" Prozor odigran je su susret košarkaša Rame i Gruda.

Košarkaši HKK Rame odlično su na početku otvorili susret s četiri trice Ivana Anića te ostvarili značajnu prednost da bi kasnije tim HKK Gruda preuzeli vodstvo, bili u prednosti čak i s dvocifreni broj poena te na kraj poluvremena ostvarili blagu prednost od dva poena 52:54.

U drugom poluvremenu Rama je uz ogromnu podršku domaće publike zaigrala fantastično te sjajnom obranom i odličnim napadom uspjeli su napraviti veliki preokret te ostvariti konstantnu prednost i slavili s rezultatom 106:88

HKK Rama do pobjede predvodili su: Ante Ćališ s 26, Patrik Ćavar 25, Ivan Anić 18, Vilim Perković 12, te Marko Meštrovića i Petar Begić s 11 poena. A Perković je zabilježio čak 17 skokova na susretu.

Za HKK Grude najefikasniji su bili: Marko Mikulić s 26, Marko Andrijanić 25, Nikola Andrijanić 16 i Željko Leko 15 poena.

U naredna dva kola HKK Rama gostuje i to u Mostaru kod KK Pepi Sporta a nakon toga u Širokom. Posljednji susret regularnog dijela sezone Rama će igrati s Čapljinom u Prozoru uz napomenu da su trenutno ova dva tima vodeći u ligi s identičnim omjerom 10 pobjeda i jednim porazom.

Ovaj današnji susret se može pogledati na youtube kanalu Sport Hercegovina.

Pripremio: Ivica Čuljak