Usjeve i cvijeće koje s ljubavlju uzgajamo moramo pažljivo zalijevati i gnojiti, ali pored njega već se uzdiglo visoko stablo koje raste do neba. To je korov. Nitko ne mari za to, ali raste jako brzo. Nije ni čudo što nas pogled na njega iritira. Uostalom, zauzima prostor našim biljkama, oduzima im hranjive tvari i životni prostor koji im je potreban. Vrijeme je da ga zauvijek uklonite.

Kada odlučite ukloniti korov kemikalijama, to je izgubljena bitka u startu. Uvijek moramo biti svjesni da kemijski ostaci prodiru u tlo. Ovo svakako nije idealno ako ćemo usjeve kasnije konzumirati. Ali možete se riješiti korova bez upotrebe kemikalija. Sve što trebate su uobičajeni kuhinjski sastojci.

Koristite razrijeđeni alkoholni ocat. Razrijedite ga u boci u omjeru jedan dio octa i tri dijela vode i poprskajte. Plijevljenje će biti pjesma. Octena kiselina ima potpuno destruktivno djelovanje na korove. Nećete odmah uništiti korijenski sustav, ali često prskanje uništiti će biljku. I korov će polako umrijeti, jer neće imati životvornu snagu.

Čak je i ocat slab na neke vrste biljaka te će se morati prijeći na jače korake. Ovo je herbicid napravljen od sljedećih sastojaka: 125 grama krupne morske soli,125 mililitara tekućine za pranje posuđa, 375 mililitara octa i pola litre vode.

Promiješajte da se sol otopi. Poprskajte lišće korova i radujte se jer će konačno napraviti mjesta za vaše biljke. Bilo je krajnje vrijeme! Ponovite prskanje prema potrebi i nanesite i na novoiznikle korove, prenosi Krstarica.