Završen je sastanalk lidera nakon skoro dva sata pregovora. Na današnjem sastanku, čelni ljudi SDA, DF, HDZ BiH te stranaka Saveza za promjene RS nisu postigli dogovor o formiranju Vijeća minista BiH, ali su približili stavove.

Nakon sastanka, čelnici su istakli da je stvoren ambijent da se u nedjelju na novom sastanku dogovori nova državna vlast. Lideri su istakli da je od deset koraka napravljeno osam, te da su ostala dva pitanja koje nisu uspjeli dogovoriti.

U pitanju je, kako javlja Avaz, jedno ministarstvo jedno zamjeničko mjesto u ministarstvu. Bosić je rekao da je zadovoljan sastankom, da su svi dosadašnji sastanci bili bilateralni, te da su danas postigli većinu dogovora. Kako je kazao, očekuje da se na sastanku u nedjelju posao oko formiranja vlasti može završiti i da bi već u ponedjeljak mogli doći do formiranja Vijeća ministara.

16: 25 U zgradi Predsjedništva BiH u tijeku su pregovori o raspodijeli resora u Vijeću ministara, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Sastanak čelnika vladajuće koalicije počeo je u 16.30, a nazočni su mu predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i u ime HNS-a BiH Mario Karamatić, potom zamjenika predsjednika SDA Bakir Izetbegović, predsjednik DF-a željko Komšić, predsjednik SDS-a Mladen Bosić, predsjednik PDP-a Mladen Ivanić i u ime NDP-a Krsto Jandrić.

Predsjednik HDZ BiH uoči početka sastanka Dragan Čović izjavio je kako je optimista i da neće dugo trebati da se danas formira vlada, jer su već ranije postignuti određeni dogovori.

I Mladen Ivanić je, također, mišljenja da su se stvorili uvijeti da se na današnjem sastanku dogovori vlast./HMS/