Prošlih dana svjedočili smo još jednom poniženju u nizu, još jednoj poruci u nizu, još jednom dokazu da su Hrvati u BiH građani, ne drugog, ne trećeg nego nekog reda bez broja. Svjedočili smo i uvjerili se da je pravda ono sto neko misli da je pravda, a ne ono sto je istinska pravda. Poniženje hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda se u potpunosti, jasno, bez uvijanja  vidi kroz dvije presude. Jedne visokom armijskom oficiru i druge jednom hrvatskom branitelju.

Prva od jedne  godine i druga od 20 godina zatvora. Prva  Nihadu a druga Nikoli. To je poruka da nismo isti, poruka da su naše žrtve 20 puta manje vrijedne, da smo 20 puta više krivi.  Dvostruki aršini božice pravde u izvedbi državnih institucija,  jeste predstava kojoj se ne može aplaudirati,  predstava nakon koje samo zastaneš, šutiš i ne možeš vjerovati da se toliko daleko može spustiti institucija koja je tu radi pomirenja, zadovoljštine i satisfakcije.

Presuda Nikoli Mariću zasnovana na lažnim iskazima svjedoka, nebuloznim konstrukcijama još je jednom pokazala svo licemjerstvo bošnjačke politike i njihovih političkih elita. Javno smo ukazivali i objavili dokaze da ne možeš bit član SDA ako nećeš lagati na sudu BiH, tada nisi dobar bošnjak.

Još jednom pozivamo sve političke elite koje dolaze iz hrvatskog naroda, prije svega političare iz Rame, da se aktivno uključe u rješavanje problema progona hrvatskih branitelja, jer je očito da se sudi cijelom hrvatskom narodu Rame.
 

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata
Prozor-Rama