Policijski službenici Federalne uprave policije su 5. listopada, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode M.G. (1988) i Ž.G. (1954) s područja općine Konjic, koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. KZ FBiH i krivičnog djela „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“ iz člana 65. Zakona o oružju i municiji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Foto: FUP - Konjic: Palo 160 stabljika i 30 kilograma osušene

''U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičeni, kojom prilikom su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu Cannabis i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, a koja asocira na opojnu drogu Cannabis, tri puške, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima'', naveo je FUP.

Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska uprava Konjic.