Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić izjavio je kako je Bosni i Hercegovini potrebno ujedinjenje ljevice.

U intervju magazinu Start BiH Komšić je kazao kako se nada da će se to i dogoditi, ali nije precizirao kada. Odbio je dati konkretan odgovor na upit o mogućem ujedinjenju SDP-a i DF-a nakon kongresa SDP-a.

''Pa daleko je to sve. Nitko ne zna što može biti. Nitko ne zna što nosi novi dan'', ustvrdio je Komšić.

Predsjednik DF-a smatra kako su nedavni opći izbori pokazali kako ljevica u BiH ima potencijal te da osim na glasove koje su dobile stranke lijeve orijentacije treba računati i na značajan broj građana koji nisu izišli na izbore.

''Ja vam jamčim da od tih 45 posto ljudi, barem 15 posto možete privući na stranu ljevice. A onda pogledajte kakva je zemlja Bosna i Hercegovina. To vam je dokaz da Bosna i Hercegovina nije isključivo etnička zemlja. I o tome treba voditi računa kada se priča o ujedinjenju ljevice, a ne o tome kako će se zvati ta ujedinjena ljevica, u kojoj sam ja ili ne. Ako se budemo vodili tim pričama nećemo nikada nigdje doći'', zaključio je Komšić.

Podsjećamo, nakon što su SDP BiH i USD potpisali deklaraciju o ujedinjenju, pozvana je i Komšićeva stranka da razmisli o tome, a dopredsjednik USD-a Ivo Komšić je potvrdio kako su razgovarali s Demokratskom frontom.

''Demokratska fronta i čelnik Demokratske fronte i njegovo rukovodstvo se neće udaljiti od socijaldemokracije, to je sigurno. Oni će pratiti ovaj proces naš kako bude tekao i mi očekujemo i da će se socijaldemokracija ujediniti i s tom strankom'', kazao je Komšić.