Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, doputovao je u utorak u iznenadni službeni posjet Zagrebu, potvrdio je to Zlatko Miletić, glavni tajnik Demokratske fronte.

Miletić nije želio govoriti o detaljima posjeta koji bio nije prethodno najavljen, ali potvrdio je da se radi o službenom posjetu.

Informaciju je na početku pres-konferenciju u središnjici SDP-a potvrdio i lider ove stranke Nermin Nikšić uputivši u Komšićevo ime, ispriku zbog odsustva sa sjednice.

Tijekom cijelog dana bilo je nejasno kod koga u Hrvatsku dolazi Komšić, odnosno tko ga je pozvao u ‘službeni posjet’. Donekle se situacija razbistrila tek kasno poslijepodne.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV od glasnogovornice bivšeg predsjednika Stipe Mesića, Komšić i Mesić su ručali zajedno u jednom zagrebačkom hotelu. Navodno je susret za ručkom bio kratak. Ni jedan ni drugi nisu bili raspoloženi za davanje izjava.

Komšić je, podsjećamo, jutros pozvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da posjete Sarajevo. Kao što je poznato HDZ BiH osporava Komšićevu pobjedu kao nelegitimnu, a takav stav podržava i službena hrvatska vlast.

(www.jabuka.tv)