''U toj vikendici je bilo osam osoba i nitko nije preživio. U susjednoj vikendici je bilo mlađih osoba koji su također čekali Novu godinu i koji su primijetili da iz susjedne vikendice nije nitko izašao. Nakon toga pokušali su ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i vidjeo da se u prizemlju svi nalaze u nesvjesnom stanju. Osoba je obavijestila policiju i sve nadležne službe'', kazao je ovo komesar MUP-a ŽZH Milan Galić govoreći o tragediji koja se dogodila u novogodišnojoj noći u općini Posušje.

Kako javlja fotoreporter portala Bljesak.info s lica mjesta, očevid je u tijeku, a na mjestu tragedije su i tužitelj, te druge službe koje utvrđuju uzrok ove nezapamćene tragedije.

''Najvjerojatnije uzrok smrti je gušenje plinom, ali više ćemo znati po okončanju očevidnih radnji. Dok se očevid ne završi ne bih prejudicirao ništa'', dodao je komesar Galić.

Na mjesto nesreće stigao je i predsjednik Vlade ŽZH, koji je novinarima izjavio kako će ova županija proglasiti nekoliko dana žalosti.
 
''Ovo je tragedija koja neće obilježiti samo ovu godinu, nego trajno sve obitelji koje su pogođene tragedijom. Osobno ne mogu zamisliti ništa teže i tragičnije od gubitka najmilijih i djece. Zato smo tu da izrazimo sućut obiteljima koje su izgubile djecu. U molitvama i u svakom drugom smislu smo s njima. Županija će tijekom dana proglasiti više dana žalosti'', rekao je Zdenko Ćosić, predsjednik  Vlade ŽZH.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se u povodu nezapamćene tragedije koja je pogodila Posušje.

''Duboko pogođeni velikom tragedijom, tužnom i bolnom viješću o nesretnoj smrti osam mladih osoba u Posušju izražavam sućut obiteljima stradalih djevojaka i mladića. Teško da možemo iznaći prave riječi utjehe u ovoj nezapamćenoj tragediji i crnom danu za cijelu državu. Ovim putem izražavam najdublju sućut s iskrenim suosjećanjem u vašoj boli i zajedničkoj molitvi da njihove duše pronađu svoj mir i spokoj. Počivali u miru Božjem'' - stoji u izrazima sućuti Dragana Čovića.

Podsjećamo, tragedija se dogodila u vikendici u mjestu Tribistovo, a slučaj je prijavljen policiji jutros u deset sati.  Smrtno su stradali: I. M. (19),  S. R. (19), M. R. (19), Ž. P. (19), M. S. (19), S. P. (19), M. P. (19), S. J. (19).