Lionel Messi na kraju sezone može otići iz Barcelone, i to bez odštete. Prilično začuđujuću informaciju objavili su španjolski mediji. Budući da Barcelona još nije demantirala te navode, pretpostavlja se da u tom dimu ima vatre. U svakom slučaju, jako je intrigantno.

Isprva je Mundo Deportivo objavio da je Messi prilikom potpisivanja posljednjeg ugovora sklopio dogovor s predsjednikom Barcelone Josepom Marijom Bartomeuom da može napustiti Camp Nou u bilo kojem trenutku ako se poželi vratiti u Argentinu, prenosi Gol.hr.

Nedavno je Mundo Deportivo promijenio priču pa je objavio da može otići ne samo u Argentinu nego i na neku lukrativnu arapsku ili kinesku destinaciju, kao što su to napravili Xavi i Iniesta.

Messi može napustiti Barcelonu sljedećeg ljeta bez odštete

Međutim, ovog je tjedna procurilo da Messi ima takav ugovor prema kojem sljedećeg ljeta može otići bilo kamo. Informaciju je prvi objavio El Pais, a Mundo Deportiovo ju je prenio i nije ju negirao, što je prilično simptomatično.

Marca otkriva da Messi već od 1. siječnja može ući u pregovore s bilo kojim klubom, pa i s najvećim Barcinim konkurentima, teoretski i s Real Madridom.

Messi je krajem 2017. produljio ugovor s Barcelonom do ljeta 2021., no očito je inzistirao na klauzuli da ne mora odraditi ugovor do kraja. Ispada da je ugovorom regulirao svoja primanja, a da ga on samo formalno veže za Barcelonu, odnosno da u njega nije ugrađena otkupna klauzula.

Komešanje na Camp Nouu

Otkako je u Barceloni, Messi je u čak osam navrata produljivao ugovor. Spekulira se da prema posljednjem ugovoru godišnje zarađuje između 45 i 50 milijuna euro neto godišnje.

Time je postao najplaćeniji nogometaš i općenito sportaš svijeta. Nitko na svijetu nema veću plaću od Messija, ali, eto, on može otići iz Barcelone praktički kad god hoće i kamo god hoće. I to bez eura odštete.

Lako je predvidjeti da će se sljedećih mjeseci opet otvoriti spekulacije o mogućem Messijevu odlasku iz Barcelone na kraju sezone, odnosno o novom povećanju plaće.

Na Camp Nouu već je počelo komešanje. Argentinac je u prosjeku svake dvije godine potpisivao novi ugovor s Barcelonom. Vrijeme je za novu pregovaračku trakavicu i povećanje ionako bajoslovne plaće.

(www.jabuka.tv)