Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastavila je s kritiziranjem Vlade. “Hrvatska, slikovito rečeno, izlazi iz same sebe”, kazala je i istaknula kako smo zbog iseljavanja i loše demografske slike u izvanrednom stanju.

Predsjednica je u petak sudjelovala na svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan. Predsjednica je nastavila s kritiziranjem HDZ-ove Vlade te je istaknula kako se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske, javlja N1.

“Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija. Demografsko je pitanje pitanje svih pitanja. U Hrvatskoj je izvanredno stanje.Traže se izvanredne mjere!”, kazala je predsjednica.

‘Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje, sigurno će se naći novca. Parcijalne mjere nisu dovoljne. Moramo biti svjestni da gospodarski oporavak nije dostatan bez mladog stanovništva. Moramo shvatiti da svoje potencijale možemo bolje iskoristiti. Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave”,  poručila je predsjednica.

(www.jabuka.tv)