• Koliko radnih mjesta dobijemo za 54 596 248,00 KM?
  • Koliko radnih mjesta dobijemo za 54 596 248,00 KM?
Sjednica OV Rama u Velikom tjednu na dnevnom redu ponudila je između ostalih točaka izvršenje proračuna i načelnikovo pravdanje potrošenih sredstva. Žalosno ali istinito još jedan proračun bačen u vjetar, još jedan proračun koji je isisao načelnik i još par pojedinaca.

Na burnoj sjednici načelnik nije rekao ništa pametno, kao uvijek, branio se da su krivi Mostar, Sarajevo, da su svi drugi krivi, a on potrošio već 12 proračuna u ništa, ne shvaćajući da za njegovu nesposobnost nije kriv nitko drugi nego sam on.

Posebno se našao uvrijeđen kada je vijećnik HDZ BIH Ante Pavličević izračunao da je za svoje vladavine u asfalt potrošio 34.904.681,00 KM, a za izgradnju vodovoda potrošio 19.691.567,00 KM. Što je bilo dovoljno da se cijelo Sarajevo asfaltira i uvede vodovod. Ove brojke se mogu vidjeti iz izvršenja proračuna općine Prozor-Rama.

Očito našem je načelniku potrebno 100 milijuna za asfalt i 100 milijuna za vodovod da bi se završila cijela Rama. Vjerujemo da ni tada ne bi završio radove na asfaltiranju i vodovodu.

Također smo došli do činjenice da je za vladavine Ivančevića u vjerske zajednice uloženo oko 4.000.000,00 KM, očito je Ivančeviću jako stalo do vjere ili se tako lakše izvlači novac.

Ne možemo se oteti dojmu da je potpora za upis sve djece u Prozor Rami 19.750,00 KM, a da sama reprezentacija u načelnika (što pojede i popije) iznosi 42.510,00 KM. Žalosno ali istinito, auto nećemo ni spominjati.

Također je vidljivo, da smo postali općina socijalni slučaj, gdje je načelnik uz socijalno otvorio socijalni ured, ured za liječenje, ured za sahrane, ured za manifestacije…itd. a taj isti ured u općini Prozor Rama isplatio je 411.611,00 KM kako bi se moglo reći “Jozo dao”. Svi znaju da Jozo daje novce Rame podobnim glumeći spasitelja, ali i tome će uskoro doći kraj.

Na kraju, naš vijećnik dobio je odgovor na vijećničko pitanje: Tko je dobio novce po raspodjeli sredstava Javnim pozivom za projekte udruga proisteklih iz rata? 

Vrlo zanimljivo je (ujedno i žalosno) Odluka koju je dobio u općinskim knjigama, završena je prije nego što je okončana natječajna procedura, što će biti još jedan od dokaza na sudu o kakvom se kriminalu radi u općini Prozor – Rama. No, ne samo to, čak su pogriješili i u računici - umjesto 17. 500,00 KM, piše da je isplaćeno 20.000,00 KM.

OO HDZ BiH Rama