Mnogi veliki klubovi pokušavaju riješiti neke svoje igračke želje još prije početka svjetskog prvenstva. Takvi pokušaji rezultat su želja da se dovede one koji im trebaju po sadašnjim tržišnim cijenama, jer nije isključeno da će neki nakon Mundijala koštati znatno više.

S druge strane, kupovina igrača prije svjetskog prvenstva nosi i neke rizike. Primjerice, što ako se kupljeni igrač teže ozlijedi na svjetskoj smotri pa na njega ne možete računati pola godine ili dulje?

Osim toga, neke reprezentacije mogu doživjeti fijasko, a tada i tržište u pravilu odmah reagira snižavanjem cijena nogometašima tih reprezentacija.

Španjolska Marca donosi pregled listi želja njihovih, ali i europskih vrhunskih klubova.

Real Madrid i dalje najviše polaže u dovođenje Neymara, ali na popisu su još Gimenez (Atletico), Alisson (Roma), Odriozola (Real Sociedad), Mariano (na posudbi u Lyonu) i Eriksen (Tottenham).

Za Neymara je Perez navodno spreman platiti 350 milijuna eura.

Premda se Barcelona prošle sezone dosta ojačala, Katalonci smatraju kako na nekim mjestima u timu i dalje trebaju pojačanja. Njihovi prioriteti su Griezmann (Atletico), Lenglet (Sevilla) i Arthur (Gremio).

Madridski Atletico bi rado doveo Jonnyja (Celta) i Sarabiju (Sevilla), a kako piše L'Equipe, zanima ih i Sidibe, igrač Monaca. S ciljem jačanja srednjeg reda, Rojiblancosi žele dovesti Rodrija iz Villarreala.

Španjolska Valencia, koja se ponovno plasirala u Ligu prvaka, ima ambicije dovesti nekoliko novih igrača. Nakon kupovine Kondogbije (Inter), njima su na meti Wass (Celta), Guedes (PSG), Plea (Nice), Marcano (Porto), Fabian (Betis) i Thorgan Hazard (Gladbach).

Manchester City je, čini se, složio dobru momčad, a trener Guardiola kazao je nakon osvajanja prvenstva Engleske, kako će biti tek simboličnih promjena u ekipi. Dovođenje  Mahreza iz Leicestera čini se gotovom stvari, a postoje i interesi za Lemara (Monaco) i Jorginha (Napoli).

Jose Mourinho je odmah ubacio u petu brzinu. Trener Manchester Uniteda već je potpisao ugovore s Fredom iz Šahtara i Diogom Dalotom (Porto). Blagajna kluba već je olakšana za više od 80 milijuna eura. Međutim, u kutovima ladice ostalo je još nekoliko funti, pa će Portugalac pokušati dovesti i Garetha Balea (Real Madrid), a na meti su i  Lewandowski (Bayern) i Lenglet (Sevilla), pišu engleski mediji.

Francuski trener Laurent Blanc vrlo je blizu preuzimanja klupe Chelseaja, pišu mediji s obje strane kanala. Sudbine Courtoisa, Morate i Hazarda su neizvjesne, a tim sa Stamford Bridgea želi dovesti Lewandowskog, Allisona (Roma) i Serija (Nica).

Liverpool je nakon finala Lige prvaka odmah krenuo u akciju dovođenja novih igrača, s obzirom da u postojećem timu neki neće ostati svojom voljom, a drugi voljom Kloppa.

Keita (Leipzig) i Fabinho (Monaco) već su igrači Redsa, dok Emre Can odlazi jer mu je istekao ugovor i on će po svemu sudeći u Juventus. Na Kloppovu radaru još su Fekir (Lyon), Talisca (Besiktas) i Cillessen (Barcelona).

Talijanski prvak Juventus već je našao zamjenu za Buffona, a na vrata će stati Mattia Perin (Genoa). 'Vecchia signora' je za njega platila 12 milijuna eura.

Emre Can (Liverpool), Morata (Chelsea) i Sergej Milinković-Savić (Lazio) također nisu daleko od Juvea, pri čemu Can gotovo sigurno dolazi.

PSG, koji već pomalo pati od frustracije zvane Liga prvaka, a u novije vrijeme i od stresa izazvanog Neymarom, pokušat će s novim trenerom Tuchelom sastaviti momčad koja će se moći nositi sa svima u Europi.

Veteran i legenda nogometa Buffon (Juventus) i Casemiro (Real Madrid) su navodno velike želje kluba s Parka prinčeva, a ništa manje i njemački veznjak Julian Weigl (Borussia Dortmund), kojeg je Tuchel praktično i promovirao.

Bolan i po mnogima nezaslužen poraz Bayerna od Real Madrida u četvrtfinalu Lige prvaka, natjerati će Bavarce na promjenu načina ponašanja, tvrde neki poznavatelji nogometa u Njemačkoj.

Ekipa veterana (Robben, Ribery, Muller ...) potrebuje svježu krv. Dolaskom trenera Nike Kovača, zajamčena je svježa krv i nova energija u stručnom stožeru, a navodni je plan da Higuain (Juventus) zamijeni Lewandowskog koji ne ''navalio'' otići u novu sredinu.

S druge strane, na meti im je i Marco Reus iz Borussije Dortmund, koji bi, skupa s Higuainom, trebao dati novu dimenziju i filozofiju napadu Bayerna.

Lucas Digne (Barcelona) bi trebao doći kao zamjena za Bernata, koji se nije uspio nametnuti do kraja.

Bljesak.info