Klub vijećnika HDZ BiH Rama je zatražio na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća održavanje tematske sjednice. Na sjednici bi se raspravljalo o teškom gospodarskom, socijalnom i materijalnom stanju u našoj općini. Sve je manji broj zaposlenih, mortalitet je veći od nataliteta, velik je broj iseljavanja s područja naše općine, broj gospodarskih subjekata se prepolovio u zadnjih sedam godina. Istinitost ovih navoda potvrđuju izvješća općinskih službi koje prilažemo ovom priopćenju.
 

Program rada Općinskog vijeća općine Prozor-Rama za 2016. bila je jedna od točaka dnevnog reda. Od devedeset i jedne predviđene točke, u programu se nalazi četrdeset i jedna  informacija koje vijećnici mogu samo primit na znanje. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da Vijeće realizira kroz svoj rad svega 50% predloženog, i to samo ona izvješća kojima se veliča vladajuća struktura, možemo zaključiti da je Program rada samo paravan za pojedine postupke i rad vladajućih.

Na sjednici se moglo čuti kako vijećnik HDZ1990 optužuje Stručnu komisiju Općinskog vijeća za krivotvorenje tvrdeći da se u Odluke koje se usvoje na Vijeću unose drugi podaci. Nakon što je predsjedavajući upozorio vijećnika o iznesenim navodima, isti vijećnik se povlači shvativši da se radi o kaznenom djelu krivotvorenja i nesavjesnog rada u službi. Očito je nešto trulo unutar HDZ1990, na što ukazuje istup vijećnika vladajuće stranke.

Pod točkom 7. našla se odluka o jednokratnoj novčanoj pomoći za novorođeno dijete u iznosu od 500,00 KM, koja je na zahtjev i inicijativu Kluba vijećnika HDZ BiH Rama uvrštena u program rada još u prošloj godini.

Vijećnici Kluba HDZ BiH Rama su, kao inicijatori podržali  prijedlog dostavljene Odluke u nadi da će se steći uvjeti za njene izmjene koje će biti kvalitenije rješenje, osobito za obitelji s troje i više djece.

Traženje informacije o lovištu u općini Prozor-Rama od strane vijećnika HDZ1990 od općinskih službi je u najmanju ruku začuđujuće. Sam vijećnik je mogao tražiti informaciju od predsjednika Općinskog vijeća Esada Dželilovića koji je i glavna prepreka donošenju ove odluke u županijskoj Skupštini. Znamo da je Odluka u prvoj fazi čekala više od pola godine mišljenje lokalne zajednice koje je također opstruirao sam predsjednik Općinskog vijeća uz znanje koalicijskog partnera HDZ1990 i Načelnika  općine Prozor-Rama. A danas opstrukcije radi preko Kluba Bošnjaka, bez čijeg usuglašavanja odluka ne može dobiti potrebnu većinu u Skupštini HNŽ-a.

Zastupnici iz reda HDZ BiH Rama poduzimat će i dalje sve kako bi se ova točka, kao i druge točke koje će doprinosti poboljšanju stanja u našoj županiji, a posebno u općini Prozor-Rama,  nađu na dnevnom redu sjednica Skupštine HNŽ-a.